Skärgården: Fantastisk natur och lata dagar. Du umgås med dina vänner eller familj på ett enkelt och otvunget vis. Segelbåten glider tyst fram mellan natursköna öar och vackra små kobbar. En semester i den svenska skärgården är något man aldrig glömmer.

svenska-skärgården
Att ha sin egen ö i skärgården är mångas dröm. Foto: Privat.

Den svenska skärgården är en pärla som ibland glöms bort. Många svenskar har bilder från sällskapsresan i huvudet och drar sig för att anordna en segelsemester i Sverige. Detta vill vi på SjösportCharter ändra på! Därför erbjuder vi nu kvalitetssemestrar i den svenska skärgården.

Som alltid med SjösportCharter kan du både boka med skeppare eller utan. Du bestämmer själv vilken typ av båt du vill ha och om du vill ha hel- eller halvpension.

skärgårdsö
Den svenska allemansrätten ger otroliga möjligheter att tälta och segla. Foto: Privat

Vi på SjösportCharter hjälper dig med alla praktiska delar inför din Skärgårdssemester på sjön. Vi organiserar båtcharter och kan hjälpa dig att lägga upp en rutt med lagom avstånd mellan målen. Vi har också möjlighet att organisera boende på vackra skärgårdshotell eller enklare vindskydd.

För tillfället erbjuder SjösportCharter resor i Stockholms skärgård och Göteborgs skärgård. Läs mer nedan.

Stockholms skärgård

Med 24.000 öar, kobbar, holmar och skär är Stockholms skärgård en av världens största. Det bor 10.000 människor i Stockholms skärgård och finns ca 50.000 fritidshus.

Att segla i Stockholms skärgård kan vara lite svårt då det finns många grynnor och svåra passager men med lite hjälp från oss på SjösportCharter kommer du att klara det galant.

segelbåt-skärgården
En bra segelbåt är viktigt för din skärgårdsseglats. Foto: Privat.

Göteborgs skärgård

Utanför Göteborg ligger norra- och södra skärgården. Med fantastiska öar och ett lite mildare klimat än Stockholms skärgård är Göteborgs skärgård det givna alternativet om man bor i södra Sverige.

Från Malmö kan du köra till Göteborgs skärgård på ca 3 timmar och från Jönköping tar det knappt två timmar.

Vad kostar det att semestra i skärgården?

Att hyra en segelbåt i Stockholm eller Göteborg är ett relativt billigt sätt att fira semester.

  • Hyra segelbåt: En typisk segelbåt av typen Maxi 77 på 21-25 fot kostar 5.000 :- per vecka
  • Deposition: De flesta uthyrare kräver en deposition på en veckas hyra, det vill säga 5.000 :-. Depositionen betalas tillbaka om båten återbördas oskadd.
  • Mat: Vi på SjösportCharter brukar räkna med ca 100 :- per person och dygn.
  • Sammanfattningsvis: En veckas semester, för en familj på fyra, i den svenska skärgården inklusive båthyra och mat brukar kosta mellan 10.000 :- och 15.000 :-

Kontakta oss gärna för en prisuppgift och bokning.